יום שישי, 2 במאי 2014

#ארוחה משפחתית# מתכון לפנקייק גבינה שילדים ומבוגרים אוהבים!

בארוחת הערב השבוע איתגרו אותי.

ביקשו משהו בריא, על בסיס גבינה כי אצלנו מאוד אוהבים גבינה
במיוחד הבת שלי ענבל.

נזכרתי כי קיבלתי לאחרונה חוברת מתכונים מעולה של תשלובת החלב ושם היה מתכון שמאוד קרץ לי.

אז הוחלט פה אחד להכין 

פנקייק גבינה לבנה 

הילדים והמבוגרים זללו.

 
חשוב לדעת!
פתרון טעים ומאוד מזין, לארוחת ביניים של אחר הצהרים.

מנה טעימה עם שפע ערכים תזונתיים חשובים.

הגבינה, בדומה לשאר מוצרי החלב, מספקת בנוסף לחלבון האיכותי גם סידן שחיוני לבריאות העצמות  ושלל

 ויטמינים ומינרלים התורמים לתפקוד תקין של הגוף. הפירות ממוקמים בראש רשימת המזונות שאכילתם

 מעשירה אותנו בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ושפע רכיבים חיוניים לבריאות. הפירות מכילים גם סוכר

 ובזכות עובדה זו רבים הילדים שמעדיפים אותם על פני ירקות.

איך מכינים:

מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח וגרידת לימון.
מערבבים היטב.
ממיסים את החמאה.
טורפים את הביצים ומוזגים פנימה לאט את החמאה המומסת תוך כדי ערבוב.
מוסיפים תמצית וניל לביצים והחמאה.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב או את הגבינה הלבנה לתערובת הביצים.
מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערת ה”יבשים”.
מערבבים היטב (רצוי במטרפה) עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מחממים מחבת קטנה (או שמשתמשים במחבת גדולה יותר ונעזרים ב”רינג” בכדי שהפנקייק יצא עגול ויפה).
משמנים מעט מאד את המחבת (רצוי בספריי שמן).
יוצקים מצקת מהתערובת למחבת.
כשנוצרות בועות בחלק העליון של הפנקייק בודקים את מצבו בחלקו התחתון בזהירות בעזרת מרית מתכת. אם צבעו זהוב הופכים עד שמוכן.
לתוספת:
ממיסים בקערה קטנה את קוביות השוקולד והחלב במיקרו (כ-20 שניות, מערבבים ומחממים שוב עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה).
מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים 2-3 כפות גבינה לבנה.
מערבבים היטב.
חותכים את הפירות לצורות שיאפשרו לילדים לקשט את הפנקייק לפרצוף. למשל: תותים לחצאים כדי “לצייר” פה. קיווי לחצאי עיגול או פלחי קלמנטינה לעיניים. בננות לפרוסות לתלתלי שיער וכדומה.
מניחים את הפנקייק במרכז הצלחת.
מפזרים מעט אבקת סוכר (כדי שהפנים יהיו לבנות כמו של איש שלג).
מקשטים בפירות.
מתערובת הגבינה הלבנה והשוקולד יוצרים כובע משולש או עניבה.
מומלץ להגיש עם כוס חלב.
בתאבון.
אנחנו ויתרנו על הפירות וסירוף השוקולד.
אצלנו הם התענגו על מייפל אמיתי הום מייד.