יום שבת, 27 בפברואר 2016

בית הבד של הגולן- מציג מארז שמן זית חגיגי בפוסט מתחבא מתכון לפילה סלמון צרוב בשילוב ארטישוק ירושלמי בתוספת גרטן תפוחי אדמה וסלט חלומי



Olea essence - מבית הבד של הגולן מציגים:

מארז שמן זית חגיגי הכולל שלושה סוגי שמנים בעוצמות טעם שונות.


 

Olea essence, מותג הבית של "בית הבד של הגולן", מציגים מארז ייחודי של 3 סוגי שמן זית כתית מעולה מיוצרים בכבישה קרה וללא סינון. השמנים מופקים ממגוון זני זיתים

שנמסקו בזמנים שונים לאורך תקופת המסיק בכדי לייצר את שלושת הטעמים הייחודיים של

Olea essence: "טבחא", "כורסי" ו"בית ציידא".

"טבחא" – התווית העגולה הזהובה. שמן זית כתית מעולה המיוצר מזיתים ללא הגרעין

בתהליך ייחודי, ה- "טבחא" מאופיין בטעם עדין ומתון. מתאים לבישול או למטבל בו השמן נדרש להיות מאד עדין. המתאים ביותר לאלה הנוטלים שמן זית מדי בוקר.

"כורסי" – התווית העגולה השחורה, שמן זית כתית מעולה המיוצר מזיתים שחורים בשלים שנמסקו בסוף העונה. מאופיין בשילוב של טעם עדין ונוכחות ברורה (טעם חזק יותר משמן "בית ציידא" – התווית העגולה הירוקה. שמן זית כתית מעולה העשוי משילוב של מספר זני זית ירוקים הנמסקים בתחילת העונה. מאופיין בטעם חזק ודומיננטי. השמן נפלא לשילובבחומוס, טחינה, לבנה וכל מאכל בו שמן הזית הנו שחקן ראשי ליצירת החוויה הקולינרית. השמנים של Olea essence מגיעים במארז פח ייחודי המאויר על ידי הצייר היהודי
השוויצרי, דני רובינשטיין המתמחה בציורי תנ"ך. האיור כולל את דוד המלך מנגן על רקע ענפי הזית ומבוסס על הפסוק: "ולקח דוד את הכינור, וניגן בידו" (שמואל א, פרק טז, פסוק. 


Olea essence  מבית הבד של הגולן מציגים:

מתכון גורמה לסלמון וארטישוק ירושלמי

בהכנתו של השף אושר אידלמן- דיאטן וטכנולוג מזון.


פילה סלמון צרוב 


4 פילטים של דג סלמון טרי, 180 גרם כל אחד – עם עור וללא עצמות

2 כפות שמן זית "טבחא"

4  שיני שום שלמות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 מוצאים את הדגים מהמקרר כשעה לפי בישולם.

 מחממים מחבת טפלון

 משמנים ומתבלים במלח ופלפל את הדגים (מלח על עור הדג קריטי ליצירת פריכות).

 יוצקים 1 כף שמן זית למחבת יחד עם הדגים כשהעור כלפי מטה, מוסיפים גם את 

הרוזמרין והשום.

 מטגנים על אש בינונית-גבוהה כ-5 דקות או עד ש-3/4 מהדג בושל, רק אז הופכים את 

הדג לצידו השני (העור אמור להיות קריספי).

 מוסיפים את החמאה והלימון, ובעזרת כף שופכים ממיצי הבישול על הדגים.

 מעבירם לצלחת הגשה ואוכלים מיד.

ארטישוק ירושלמי פריך

250 גרם ארטישוק ירושלמי

2 כפות שמן זית "קורסי"

2 שיני שום שלמות

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 שוטפים את הארטישוק הירושלמי, מעבירים לסיר יחד עם קורט מלח ומכסים במי ברז 

 מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עד ריכוך, מסננים.

 חוצים את הארטישוק הירושלמי לאורכו, מושחים ב-1 כף שמן זית ומתבלים במלח פלפל 

 מחממים היטב מחבת טפלון, מוסיפים את כף שמן הזית השנייה, שיני השום ואת חצאי 

הארטישוק הירושלמי כך שהצד החתוך כלפי מטה.

 מטגנים עד הזהבה כ-4 דקות, הופכים ל-2 דקות נוספות ומגישים מיד (ניתן לשמור 

בתנור חם עד ההגשה).

4 תחתיות ארטישוק (או 215 גרם או 1 פחית שימורים במשקל 390 גרם)

2 צרורות פטרוזיליה – עלים מופרדים

6 זיתים ירוקים גדולים - מגולענים

3 כפות עירית קצוצה

1 לימון קטן – מיץ וגרידה

1 כפית שטוחה סוכר

1 ושליש כוסות שמן זית "טבחא"

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 מסננים את תחתיות הארטישוק, חותכים גס.

 מעבירים את כל הרכיבים למג'ימיקס או בלנדר ידני וטוחנים בפולסים עד למרקם הרצוי.


ל- תוספת אני הכנסתי גראטן תפוחי אדמה ובטטות.


 פורסים לחתיכות עבות 3 בטטות ו3 תפוחי אדמה

 מזלפים שליש כוס שמן זית "טבחא".

 מוסיפים שמנת לבישול, כף שום כתוש, מעט אגוז
   מוסקט ופרמז'ן מגורר.

 אופים כ- שעה על 220 מעלות צלזיוס.

חייבים סלט!!! - אז תרשמו לכם מתכון לסלט עם פרי עונה וגבינה קשה ורוטב וינגרט הדרים.


 רכיבים לסלט- רצועות חסה, תפוח עץ פרוס דק דק, אבוקדו בשל פרוס לחתיכות, גזר מגורר, גבינת ברי עם אגוזים פרוסה דק דק, אגוזי פקאן סיני מפוזרים על כל התערובת של הסלט.

 לרוטב- שליש שמן זית "טבחא", מיץ מתפוז שלם, 2 כפיות חרדל גרגירים, רבע כוס מים, ו2 כפות גדושות סוכר חום.

השמן זית מדהים בטעמו, מרוכז והאיכות מורגשת בכל טעם ובכל מנה שניסתי עם השמן.

מומלץ בחום, עולמה של רויטל




מחיר: 186 ₪ למארז שלישיית השמנים (1200 מ"ל סה"כ (400 מ"ל כל סוג))
ניתן להשיג בחנויות מרכזי המבקרים של "בית הבד של הגולן":
קצרין, אזור תעשיה 04-6850023 / 050-2888709. 
עין גב, נמל עין גב 050-2888709 ובאתר האינטרנט, http://www.oleaessence.com /




אודות Olea essence "מבית הבד של הגולן", מציע מבחר מוצרי טיפוח וטיפול, קולינריה וחומרי ניקוי 
המבוססים על סגולות הזית וכוללים חומרים טבעיים בלבד ללא כימיקלים! הסוד הטמון במוצרי Olea 
essence, הוא הגילוי כי בתוצרים של הזית, הנזרקים לאחר הפקת השמן ומזהמים את הסביבה, קיימות 
סגולות טיפוליות, מחטאות ובריאות. מעבדות Olea Essence, הצליחו להפיק משאריות הזית תכשירים בעלי 
ערך מוסף ולשמר את הערך האקולוגי בגולן. מוצרי Olea Essence מיוצרים במעבדת "בית הבד של הגולן" 
בראשותו של הד"ר לכימיה גרגורי פיפקו, על פי תפיסת עולמם של הבעלים המייסדים, אבנר וסמדר טלמון, 
הדוגלת בחיים הרמוניים עם הטבע והקפדה על שמירת הסביבה. יעילות המוצרים טמונה בשילוב בין שמן 
הזית ושמנים צמחיים וארומטיים בתהליך ייחודי, על טהרת חומרים טבעיים בלבד ללא חומרים משמרים.