יום חמישי, 28 באפריל 2016

עוגת שוקולד ללא קמח עם קרם וניל קוקוס#מימונס#maimon's



הפסח הפתיעו אותי מותג האפייה מימונס במוצרים כשרים לפסח.

חשבתי מה אני יכולה לאפות והוספתי את הקוקוס כשר לפסח לקרם וניל וקוקוס שהרכבתי על עוגת שוקולד אפויה למחצה ללא קמח וגלוטן.



עוגת שוקולד ללא קמח עם קרם וניל קוקוס




לעוגת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר במטבעות או שבור לקוביות
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 כוס (100 גר') סוכר
לשכבת קרם וניל קוקוס:
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
חצי כוס קוקוס לבן טחון מימונס כשר לפסח

1 פודינג וניל מימונס


תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
2.  מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, מוסיפים את החלב ואת אבקת הקפה הנמס. ממסים במיקרוגל (בכל פעם כחצי דקה בלבד, מוציאים, מערבבים היטב ומחזירים לחימום נוסף עד להמסה מלאה). מצננים מעט.
3. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלמונים לקערת השוקולד.
4. מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף רך אך יציב. מעבירים כשליש מכמות הקצף לקערת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את תכולת קערת השוקולד לקערת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-20 דקות. העוגה מוכנה כאשר חלקה העליון יבש למגע ושחום מעט. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר (העוגה שוקעת מעט וזה בסדר). מעבירים לקירור להתייצבות של כ-4 שעות לפחות.
6. מכינים את קרם וניל קוקוס: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ופודינג וניל+ קוקוס, עד לקבלת קצפת יציבה. מצפים את העוגה בקרם ומחזירים לקירור למשך כחצי שעה.
7. מפזרים דובדבנים טריים או מסוכריים לקישוט.
בתאבון!






תערובת להכנה קלה ומהירה של עוגת שוקולד. ניתן להכין מגוון עוגות, קאפקייקס ועוד. 
משקל: 560 גרם/כשרות: בית יוסף. ללא חשש קטניות 
מחיר לחודש אפריל 14.90-17.90 בהתאם למחירים הנקבעים ברשתות השיווק. 
להשיג בכל רשתות השיווק. 

קוקוס לבן טחון כשר לפסח- מתאים למגוון עוגיות וקינוחים מיוחדים לחג הפסח! 
שקית עם סגירה חוזרת לשימוש חוזר במוצר. 
משקל: 100 גרם.כשרות: בית יוסף- ללא חשש קטניות. מבצע לחודש אפריל: 4 יחידות ב- 10ש'ח. להשיג ברשתות השיווק.