יום ראשון, 5 ביוני 2016

צבר והשף רפי כהן מרחיבים את סדרת "סלטי השף": חדש - סלט ירקות קלויים על האש וסלט חציל בלקני

התגעגעתם?
צבר והשף רפי כהן מרחיבים את סדרת "סלטי השף":
חדש - סלט ירקות קלויים על האש וסלט חציל בלקני



סלטי צבר והשף רפי כהן מוסיפים טעמים חדשים לסדרת הסלטים המצליחה "סלטי השף". 3 שנים לאחר ההשקה האחרונה בסדרה, יוצאים כהן וצבר עם שני סלטים חדשים: סלט ירקות קלויים על האש וסלט חציל בלקני.

סלט ירקות קלויים על האש מכיל מגוון פלפלים - קלויים, אפויים ומוחמצים יחד עם עגבניות קלויות, חציל בלאדי קלוי ורוטב מזרחי עשיר. סלט החציל הבלקני עשוי מחציל בלאדי מובחר קלוי על האש בשילוב בצל מקורמל שנאפה בתנור. כיאה לאחד השפים הקפדנים בארץ, הידוע בשליטתו המלאה על המנות החתומות על שמו ועל חומרי הגלם האיכותיים שלהן, כהן פיתח את המתכונים, בחר בעצמו את כל הרכיבים לסלטים החדשים, ומפקח מקרוב על ייצורם.

השבוע הקינבור של הבית עשה על האש עם החברה.
אהבו את שני הסלטים.
סלט ירקות קלוים הולך מעולה עם פרגיות, וסלט החציל בלקני משתלב היטב עם כל מנת בשר שהוגשה.
הסלטים מרעננים וקייצים.

לדברי השף רפי כהן, "לאורך השנים למדתי מהמפגשים עם קהל הסועדים שלי אילו טעמים אנשים אוהבים, אילו שילובים מלהיבים אותם ואיך לשחק עם רכיבים שונים כדי ליצור מנות שאנשים יתחברו אליהן. מתוך המקום הזה ניסיתי ליצור סלטים  מושכים וקצת שונים עם טעמים ים תיכוניים מעושנים. סלט הירקות הקלויים מושך לכיוונים פיקנטיים בזכות החריפות העדינה שמספק לו פלפל שאטה, בעוד שסלט החציל הבלקני נהנה ממתקתקות קלה שמספק הבצל המקורמל".

כהן, בעליה של מסעדת "רפאל" הידועה בתל אביב, למד בילדותו את רזי הבישול בבית סבתו והפך לאחד השפים המובילים והמוערכים בישראל. הוא ידוע בחיבתו לסלטים יצירתיים ולמנות שף ים תיכוניות העושות שימוש בחומרי גלם מקומיים, ואף הוציא לפני שנים ספורות ספר מתכונים מצליח לסלטים. כהן חבר לסלטי צבר לפני 7 שנים לטובת הקמת סדרת "סלטי השף", עבורה הוא מפתח לאורך השנים מגוון רחב של סלטים איכותיים.  הסדרה, הכוללת כיום 12 סוגי סלטים, היא המובילה בתחום סלטי האיכות ומחזיקה בשמונה מתוך עשרת המוצרים הנמכרים ביותר בקטגוריה זו.

סדרת סלטי השף של צבר ורפי כהן:
משקל: 400 גרם, כשרות: בד"צ העדה החרדית.