יום שבת, 5 בנובמבר 2016

מתכון לחורף חם- מרק טום יאם תאילנדי- עולמה של רויטל

הגיעה עונת המרקים...
תיקחו לכם דף ועט ותכינו מרק קליל וטעים להפליא
 מרק תאילנדי חריף עם חלב קוקוס שמפיץ ריח אין סופי.
למתכון...
מרק טום יאם תאילנדי 





מרכיבים:

3 שורש גלנגל (להשיג בחנויות סיניות ואוכל מהמזרח)
4-5 עלי כפיר ליים
שורש למון גראס מיובש
2 כפות גדושות של ממרח סאטה - להשיג בחניות המתמחות כמו מזרח ומערב
1 סוכר דקלים מגורר על פומפיה

2 צ'ילי אדום שלם- אני קצצתי דק דק
1 כפית רוטב דגים
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 קישואים חתוכים לעיגולים רחבים
3 חציל תאילנדי פרוס לרצועות
3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
חבילת פטריות שיטאקי- אני שמתי חצי חבילה של שיטאקי וחצי חבילה של שמפניון
2 פחיות חלב קוקוס- אני שמתי אחת חלב קוקוס ואחת מי קוקוס
2 כוסות ציר עוף
5 גבעולי כוסברה קצוצים
200 גרם חזה עוף טרי חתוך לרצועות - אני השתמשתי ב4 כרעים עוף
לקישוט- בצל ירוק

אופן ההכנה:

מטגנים בצל סגול על בסיס שמן שומשום.
מוסיפים את החזה עוף ושאר הירקות, מוסיפים את הציר עוף ואת החלב קוקוס ומי קוקוס.
מוסיפים את הממרח סאטה+ סוכר דקלים וכפית רוטב דגים מערבבים.
מבשלים עוד-  כ45 דקות על אש בנונית.



בתאבון - רויטל מעולמה של רויטל 



עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו שום פוסט!