הגיעה עונת המרקים...
תיקחו לכם דף ועט ותכינו מרק קליל וטעים להפליא
מרק תאילנדי חריף עם חלב קוקוס שמפיץ ריח אין סופי.
למתכון...
מרק טום יאם תאילנדי
מרכיבים:
3 שורש גלנגל (להשיג בחנויות סיניות ואוכל מהמזרח)
4-5 עלי כפיר ליים
שורש למון גראס מיובש
2 כפות גדושות של ממרח סאטה - להשיג בחניות המתמחות כמו מזרח ומערב
1 סוכר דקלים מגורר על פומפיה
3 שורש גלנגל (להשיג בחנויות סיניות ואוכל מהמזרח)
4-5 עלי כפיר ליים
שורש למון גראס מיובש
2 כפות גדושות של ממרח סאטה - להשיג בחניות המתמחות כמו מזרח ומערב
1 סוכר דקלים מגורר על פומפיה
2 צ'ילי אדום שלם- אני קצצתי דק דק
1 כפית רוטב דגים
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 קישואים חתוכים לעיגולים רחבים
3 חציל תאילנדי פרוס לרצועות
3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
חבילת פטריות שיטאקי- אני שמתי חצי חבילה של שיטאקי וחצי חבילה של שמפניון
2 פחיות חלב קוקוס- אני שמתי אחת חלב קוקוס ואחת מי קוקוס
2 כוסות ציר עוף
5 גבעולי כוסברה קצוצים
200 גרם חזה עוף טרי חתוך לרצועות - אני השתמשתי ב4 כרעים עוף
1 כפית רוטב דגים
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 קישואים חתוכים לעיגולים רחבים
3 חציל תאילנדי פרוס לרצועות
3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
חבילת פטריות שיטאקי- אני שמתי חצי חבילה של שיטאקי וחצי חבילה של שמפניון
2 פחיות חלב קוקוס- אני שמתי אחת חלב קוקוס ואחת מי קוקוס
2 כוסות ציר עוף
5 גבעולי כוסברה קצוצים
200 גרם חזה עוף טרי חתוך לרצועות - אני השתמשתי ב4 כרעים עוף
לקישוט- בצל ירוק
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
מטגנים בצל סגול על בסיס שמן שומשום.
מוסיפים את החזה עוף ושאר הירקות, מוסיפים את הציר עוף ואת החלב קוקוס ומי קוקוס.
מוסיפים את הממרח סאטה+ סוכר דקלים וכפית רוטב דגים מערבבים.
מבשלים עוד- כ45 דקות על אש בנונית.
בתאבון - רויטל מעולמה של רויטל