יום שישי, 24 בפברואר 2017

אוזני המן במילוי מלית תפוחי עץ וקינמון - בצק פריך מתוק מעדנות

אוזני המן במילוי מלית תפוחי עץ וקינמון -
 בצק פריך מתוק מעדנות


יש אמרה ידועה בקרב אופים לגבי בצק פריך: "אל תתעסק אתו והוא לא יתעסק אתך". זאת מכיוון שמומלץ ללוש אותו כמה שפחות. ככל שלשים אותו יותר, כך המאפה שיתקבל יהיה קשה יותר ופחות פריך.
בצק פריך משמש בעיקר לשם הכנת תחתיות לכל סוגי הפאי והטארטים המתוקים, עוגות גבינה ועוגיות.

לפורים קיבלתי להתנסות ראשונית את הבצק פריך מתוק של מעדנות.
בהתחלה הכנתי גירסא ביתית לאוזני המן שתכננתי להכין, אך בפעם הנוספת החלטתי שאני מתנסה עם הבצק של מעדנות.



מה חשבתי על הבצק?

  • בצק שמאוד קל לעבוד איתו
  • לא לשכוח לשמור יממה לפני במקרר להפשרה ראשונית, ועוד שעה מחוץ למקרר.
  • לפרוס ישר את הבצק על משטח יבש ולחרוץ עם כוס את הגודל המעודף של האוזני המן.
  • לא להתקמצן על המילוי, אוזן המן טעימה יותר שיש הרבה מילוי.
  • לא לאפות יותר מדי זמן. לקח לי לערך 20 דקות על 180מעלות.
  • את המילוי קררו לטמפ' חדר.
אני החלטתי למלא את אוזני המן שהכנתי מהבצק הפריך המתוק של מעדנות.
בשוקולד נוטלה לילדים, אך למבוגרים החלטתי שאני מכינה מילוי בקונספט מעודן וטעים להפליא.

אופן הכנת המילוי- 



לקחתי 4 תפוחים ירוקים, גירדתי אותם על פומפיה.
הוספתי כף קינמון גדושה ותרמיל של מקל וניל אכותי.
טיגנתי את כל המרכיבים במחבת על אש קטנה עם 50 גר' חמאה וכפית סוכר חום.
לאחר מכן המתנתי שהמלית תקרר ושמתי כמות קטנה בכל עיגול בצק פריך.
יש לאפות כ- 20 דקות על חום בינוני בין 170-180 מעלות, ברגע שרואים שהבצק מקבל צבע.
להוציא מהתנור ולצנן!
טעם מושלם, כל מי שטעם התלהב מהשילוב של התפוחים והבצק.
מומלץ בחום, עולמה של רויטל.












אודות מעדנות-
מעדנות הינה החברה המובילה בישראל בתחום המאפים הקפואים. החברה מפתחת, מייצרת ומשווקת מוצרי מאפה בקטגוריות: פיצות, בורקסים, מוצרים תימניים ובצקים גולמיים שונים. מפעל מעדנות ממוקם בגן יבנה ובו מיוצרים כל מוצרי מעדנות. חברת מעדנות, כמובילת השוק בתחום המאפים הקפואים, שמה לה למטרה לספק מוצרי איכות טעימים ברמה הגבוהה ביותר תוך הקפדה על תקני ייצור מחמירים וקפדניים.

עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!