יום חמישי, 14 בספטמבר 2017

"דורות" משווקת לרגל ראש השנה את מוצרי השום והתיבול במגשיות והבלוג עולמה של רויטל מציג מתכון לפאי פטריות ובצל, ותבשיל חזה עוף ותפוחי אדמה בנוסח סצוא'ן

"דורות" משווקת לרגל ראש השנה את
 מוצרי השום והתיבול במגשיות 
חדשות למגוון תבשילי החג

שום כתוש, בצל קצוץ ומטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינג'ר ומגוון רטבים בהם שום ודבש, עגבניות בזיליקום, פסטו, סצ'ואן ועוד, ארוזים במגשיות להקפאה  – יעשירו כל תבשיל בטעם וארומה נפלאים מגשיות התיבול של דורות מושקות לרגל החג במתכונים משופרים ובעיצוב חדש

אתגרו אותי השנה דורות, הם הוציאו רטבים מוכנים מוקפאים להעשרת כל תבשיל או מאפה.
החלטתי להתנסות ולהכין מתכונים קלים, שהמרכיב העיקרי שלהם הוא חומר הגלם מתוך מגשיות הרטבים הנפלאות של דורות.
המתכון הראשון הוא פאי בצל ופטריות שבו הוספתי 3 טבליות של בצל מטוגן שהוסיף טעם מתקתק לפאי.
הפאי חוסל באירוע המשפחתי שלנו, הבצל המקורמל מוסיף מתיקות מעודנת שנותנת טוויסט למנה ומאפשרת לנו לאפות פאי מדהים ללא קושי בעבודה מאומצת.
אז קחו לכם דף ועט ורשמו מתכון קל ומנצח לפאי בצל ופטריות!
מצרכים למתכון - תבנית לפאי 24 ס"מ.




לבצק
קמח לבן - 1¼ כוסות
קורט מלח
חמאה 3/4 אריזת נייר - סה"כ (75 גרם), קרה מאוד וחתוכה לקוביות.
למלית הפאי
חבילה פטריות שמפיניון.
חמאה רכה 100 גר'
4 בצלים סגולים פרוסים דק דק 
3 טבליות מתוך מגשית בצל מטוגן
מלח 1/2 כפית שטוחה
פלפל לבן 1/4 כפית שטוחה
תערובת השמנת והגבינות
שמנת לבישול - קופסת קרטון (250 מ"ל)
3 ביצים XL
גבינת קשקבל מגורדת 150 גרם
מוסקט טחון קורט
הכנת הבצק:
1. מנפים את הקמח והמלח אל קערת מעבד המזון, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות ולשים עד שתהיה תערובת אחידה ופירורית.
2. יוצקים עליה בעדינות את המים, ולשים קצת עד שנוצר גוש בצק.
3. מרדדים את הבצק לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומכניסים לפריזר למשך כחצי שעה.
4. מוציאים מהפריזר, דוקרים את הטארט במזלג, מניחים עליו שעועית יבשה על מנת שלא יתפח ומכניסים את הטארט לתנור ל- 10 דקות בחום של 180 מעלות.
הכנת המלית:
1. חותכים את פטריות ואת כל סוגי הבצל לפרוסות, מוסיפים את הבצל המקורמל של דורות קפוא ומקפיצים אותן במחבת כבדה עם חמאה והמלח ופלפל לכמה דקות, ולאחר מכן מניחים בשכבה אחידה על הטארט (שהוצאנו מהתנור).
2. בינתיים מערבבים את כל מצרכי תערובת השמנת והגבינות לפי הסדר.
3. מוסיפים את התערובת על השכבה של פטריות והבצלים ומעל שופכים את תערובת שמנת לבישול וגבינת הקשקבל.
4. את הכל מכניסים לתנור לעוד כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.
5. בתיאבון (:
בגזרת החזרה לבית הספר הכנו עם מגשית רוטב סצוא'ן להקפצה תבשיל חזה עוף מוקפץ וקוביות תפוח אדמה קריספי עם מעט חריפות ומתיקות מתבקשת, בכל זאת אנחנו מבשלים בבית לילדים!
למתכון: קוביות חזה עוף ותפוחי אדמה בנוסח סצוא'ן.
מרכיבים:
השרתי ללילה במקרר חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות וכ - 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, במשרה הבא:
3 טבליות מתוך מגשית רוטב סצוא'ן של דורות, הוספתי מעט מלח, פלפל ושום כתוש של דורות, 4 כפות קטשופ ללא תוספת סוכר, 4 כפות רוטב צילי.
לאחר שהמרכיבים ישבו לילה ברוטב הרוטב הצטמצם.
אפיתי את כל התערובת החזה עוף, תפוחי האדמה והרוטב לכ 40 דקות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
הילדים שלי מאוד נהנו מהארוחה הבריאה והטעימה להפליא.


מומלץ בחום מגשיות דורות משדרגות בקלות כל ארוחה.
 עולמה של רויטל 


עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!