יום שבת, 2 בדצמבר 2017

לכבוד חנוכה, מותג הרשי מציע מתכון נפלא: סופגניות במילוי קרם בוטנים ריסז וקרם שוקולד הרשי מתכון מאת: השף קונדיטורית עמית דונסקוי

לכבוד חנוכה, מותג הרשי מציע מתכון נפלא:
סופגניות במילוי  קרם בוטנים ריסז
 וקרם שוקולד הרשי
מתכון מאת: השף קונדיטורית עמית דונסקוי

מתכון לכ-30 סופגניות:
ניירות אפייה חתוכים ל-30 ריבועים בגודל 10X10 ס"מ 

מרכיבים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כפות מלאותשמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 1/2 כוסות מים חמימים
3 ביצים
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק

למילוי קרם שוקולד הרשי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כוס נטיפי שוקולד הרשי
50 גרם אבקת סוכר

למילוי קרם בוטנים ריסז:
1/2 כוס שמנת מתוה
1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז
100 גרם אבקת סוכר

לציפוי: 1 כוס נטיפי שוקולד הרשי מומסים + 1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז מומסים
לקישוט: ריסז מיניס, הרשי קוקיס אנד קרים דרופס, חטיף הרשי קוקיס אנד קרים או כל תוספת שאוהבים.

ההכנה: 
1.      מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבלים ערבול קצר. מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, הביצים, החמאה ותמצית הוניל ומערבלים במשך כ-7 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את הברנדי והמלח ומערבילים במשך 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
2.      משדמנים קערה גדולה ומניחים בתוכה את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3.      מחלקי םאת הבצק ל-30 כדורים, מגלגלים לכדורים חלקים ומניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
4.      מחממים סיר ובו שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם ומרימים בעדינות את הסופגניות בעזרת נייר האפייה ומחליקים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים ומוציאם לצינון במסננת עם נייר סופג.
5.      הכנת המילוי כ-5 שעות מראש: ממיסים במיקרוגל נטיםי שוקולד הרשי ושמנת מתוקה ובכלי נפרד ממיסים את נטיפי קרם הבוטנים ריסז ושמנת מתוקה. מערבבים היטב כל אחד לתערובת חלקה ומעבירים לצינון במקרר במשך כ-5 שעות. מקציפים במערבל כל קרם בנפרד תוך כדי הוספת אבקת הסוכר.

6.      חותכים את הסופגניות לחצי, מזלפים את הקרם, מניחים מעל את החצי השני, מצפים בשוקולד או בקרם הבוטנים המומס ומקשטים במגוון התוספות שאוהבים.

שף קונדיטורית – עמית דונסקוי / צילום: בועז לביא
עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!